BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Горанов аут и от парламента, не иска да е депутат. Отново

Ден след като премиерът Бойко Борисов поиска оставката на финансовия министър Владислав Горанов, стана ясно, че той е решил да не остава редови депутат от ГЕРБ и напуска Народното събрание. Преди малко неговата оставка беше гласувана от 104 народни представители, като двама бяха против, а 7 се въздържаха.

Това е вторият път, в който Горанов се отказва от възможността да седне на депутатската банка. Първият беше през 2014 година, когато обясни, че иска да напусне политиката, за да „запази експертния си профил“, и че ще участва в частни проекти. „Начинът, по който се прави политика в НС, лично мен като сравнително млад човек не ме удовлетворява.“

Самият Борисов пък тогава разказа, че в личен разговор между двамата бившият министър му заявил, че другата причина да иска да напусне парламента е ниската заплата на депутатите.

Влади Горанов ми е като дете. Дойде при мен и ми каза: „Шефе, ти си на 55 г. и оттук нататък само с политика може да се занимаваш. Аз съм на 30 г., моите колеги станаха милионери, а пък аз стоя в тази зала за 2000 лева и дните ми минават безсмислено. Имам две деца, мисля за трето, как да ги издържам? Ако имаше поне политическа класа у нас, ако имаше смисъл като експерт да стоя в парламента, но сега в парламента няма нищо, свързано с политиката и експертността„, обясни тогава Борисов.

Днес в НС тази история беше припомнена от депутата от левицата Таско Ерменков.

Според думите на премиера той му бил казал: „Моите колеги станаха милионери, а аз стоя в тази зала за някакви нищожни пари.“ Дали това, че беше лишен от възможността да прибира едни пари като министър на финансите, защото неговата заплата като министър е по-ниска от нашите (б.р. – има предвид на депутатите), е причината той да напусне парламента отново?“, запита Ерменков.

Други изказвания обаче нямаше, а самият Горанов днес не се яви пред депутатите.

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!