BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Въведоха режим на водатa в село Зелен дол

Водоизточникът за благоевградското село Зелен дол отново е с намален дебит, каза инж. Росица Димитрова – управител на ВиК-Благоевград. В момента жителите имат вода само три часа в денонощието.

„Търсим пътища за дълготрайно решаване на проблема“, каза инж. Димитрова пред Радио Благоевград.

Тя обясни, че режим на водоподаването в селото е бил въведен от 14 юли, което е нормализирало обстановката и водоподаването е било нормално. В момента се проектира захранване на „Група Селище“, което касае решение на проблема с водоснабдяването за няколко села. Има консервирани кладенци под село Мощанец. Те имат достатъчно дебит, който може да реши трайно проблема на селата. В същото време се работи върху вариант за захранване на селата от градската водопроводна мрежа. „Така че работим, но това няма как да реши проблема за месец, два или три“, каза инж. Димитрова, която отново призова жителите на с.Зелен дол да ползат водата само за питейно- битови нужди, а не за поливане на тревни площи и градини.

Освен в с.Зелен дол, проблем с водоподаването има и в с. Дренково, допълни инж.Димитрова. Към настоящия момент, обаче, остава стабилно водоподаването в другите села от община Благоевград.

The post Въведоха режим на водатa в село Зелен дол

appeared first on Blagoevgrad.eu.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!