Facebook

Атракционно пътуване с парен локомотив от София до Кюстендил

interior-tsarski-vagon-1-13890-760x0

Към композицията на „Корона Експрес“ ще бъде прикачен личният вагон – салон на цар Борис III.

На 12-и октомври (събота) по маршрута София-Кюстендил и обратно ще пътува атракционен влак с парен локомотив и вагон от царската композиция „Корона експрес”. Във влаковата композиция е включен личният вагон-салон на цар Борис III. Ретро пътуването се организира по повод 110 години от пускането в експлоатация на жп линията Радомир-Земен-Кюстендил, уточняват от БДЖ.

Специално прикаченият вагон на цар Борис III ще пътува за първи път тази година като атракция, а по време на движение всички желаещи ще могат да го разгледат, съпроводени от гид, който ще ги запознае с любопитни факти.

Ретро влакът ще бъде теглен от парен локомотив.

Атракционният влак ще потегли от Централна гара София в 08:30 часа и ще пристигне на гара Кюстендил в 12,40 ч. На гарите Радомир, Земен и Кюстендил влакът ще престои, за да могат пътуващите и посетители да се насладят на организираните официални тържества. В обратната посока композицията ще замине от гара Кюстендил в 13,50 ч. Освен това на Централна гара София, както и в Кюстендил и Радомир ще се представят изложби с фотографии и текстови материали за линията.

Цената на билета е 21.50 лв. за пътуване в една посока (с включено запазено място). Предварителната продажба за закупуване на онлайн билети е достъпна от днес на https://bileti.bdz.bg/.

От 9 октомври билети могат да бъдат закупени и от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната.

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!