BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Андон Тодоров запазва председателския пост в ОбС. Съветници поискаха време, за да обмислят позициите си

Отложиха за следващата редовна сесия на ОбС-Благоевград гласуването на предложението за предсрочно прекратяване правомощията на председателя на местния парламент Андон Тодоров.

Общинският съветник и заместник-председател на ОбС-Благоевград Калоян Ханджийски внесе предложение за извънредна точка в дневния ред на днешната извънредна сесия, свързана с предсрочно прекратяване правомощията на Тодоров и избирането на нов председател. Мотивите му са авторитарно управление на Тодоров и лоша комуникация с кметското ръководство.

Думите на Ханджийски доведоха до покачване на напрежението и на Тодоров, което си пролича в края на сесията. Видимо изнервен председателят изпусна няколко реплики към колегите си, които не се побират в рамките на нормалното политическо говорене.

В защита на Тодоров обаче се включи изненадващо адв. Албина Анева, която заяви, че няма законова предпоставка за смяна на председателя на ОбС. Тя изтъкна още, че предложението на Ханджийски не е законово обосновано.

Кирил Илиев от ГЕРБ предложи на свой ред, гласуването да бъде отложено за следващата сесия, за да може да се обмисли по – добре.

Това на практика, удължава времето, в което ще продължат, да текат договорки между местните политици. За хората е ясно, че в подобни процеси голяма част от съветниците просто ще използват възможността, за да получат лично удовлетворение, подценявайки интелигентността на избирателите им.

Със сигурност, този сблъсък ще извади на повърхността позабравени и приглушени амбиции на някои, а за други ще доведе до ритуално политическо самоубийство.

След две седмици, ще наблюдаваме отново, в каква посока ще поемат съветниците, след като са получили възможност да помислят, да анализират и преценят ситуацията.

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!